Jiangyin Puyang Heavy Industry CO., LTD

Nalika deteksi cacad anu saleresna, detéktor cacad, frekuensi, usik sareng saterasna dibereskeun, dina kaseueuran kasus langsung nganggo standar anu saluyu, janten jelas kaayaan ieu, sareng ngupayakeun ngahiji sareng dibekelan pangguna.

Deteksi ultrasonik pikeun pamalsuan aci ageung, cacad padet anu sakedik 2 ~ 3 dina hakékatna, salian ti éta nyaéta titik bodas, langkung seueur retakan mikro, daérah mikro leupas, liang, pinholes sareng cacat anu sanés.

Jiangyin Puyang Heavy Industry CO., LTD

Kaseueuran cacad mangaruhan kana gelombang handapeun, sareng ukuran pangaruhna beda-beda sareng sifat, ukuran, posisi sareng arah cacat. Distribusi padet titik-titik bodas sareng inklusif sadayana aya pangaruhna kana gelombang handap, tapi kana tingkat anu béda. Réfléktipitas titik bodas tinggi, sareng transmisi inklusi tinggi. Ku alatan éta, atenuasi titik bodas kana gelombang handap langkung ageung tibatan kaasupan. Dina sensitipitas anu sami, sababaraha gelombang handapeun titik bodas turun gancang sareng nunjukkeun sababaraha kali. Gelombang handap citakan nurun lalaunan sababaraha kali. Kusabab titik bodas mangrupikeun cacat retakan, éta bakal ngirangan sensitipitas deteksi. Gelombang cacad murag lalaunan bari gelombang handapeun turun gancang.

Jiangyin Puyang Heavy Industry CO., LTD1

Rengat langkung disebatkeun dina ayana hawa, hawa mangrupikeun urutan gedena impedansi akustik sakitar 10 kuadrat, sareng impedansi akustik bahan-bahan logam pesenan gedena sakitar 10⁶, benten katingali dina ciri akustik hawa sareng bahan logam . Wates antara rengat sareng bahan dasar nyaéta wates lemes.

Ku nganalisis ciri panyebaran gelombang ultrasonik dina medium sareng karakteristik akustik tina cacat internal tina pemalsuan ageung, éta tiasa ditingali yén ciri wates tina sagala rupa cacat tiasa diklasifikasikeun kana dua kategori.

(1) Kusabab kaasupan (slag) sareng komponén sanésna utamina nyaéta oksida Si, Al, Fe, sareng sajabana, tiasa disebatkeun yén kalebet non-logam dina waja mangrupikeun bentuk gas anu aya dina waja. Jenis bahan ieu dina impedansi ciri akustik kirang tina matrik impedansi karakteristik akustik, sareng janten jinis cacad ieu sareng wates bahan substrat tiasa dianggap salaku wates "lemes", nyaéta, retakan, serpihan, rongga shrinkage, gelembung udara, kalebet emas sareng béréskeun wates milik "lemes" wates, jalma péstol ultrasonik ditémbak dina jenis ieu antar muka fase gema nyaéta 180 °.

Jiangyin Puyang Heavy Industry CO., LTD2

(2) Wates kalebetkeun logam kapadetan tinggi kagolongkeun kana wates "heuras", sareng fase tina gumpalan anu digambarkeun nalika gelombang ultrasonik kajadian sacara vertikal dina antarbeungeut ieu sami sareng gelombang radiasi manusa. Kapadetan tinggi inklusi logam nyaéta tungsten, molibdenum sareng sajabina. Impedansi akustik tina tungsten nyaéta ngeunaan (83,2 ~ 104,2) x 10 ⁵, impedansi akustik molibdenum nyaéta 63,8 x 10 ⁵, sareng bahan-bahan penempaan umum impedansi akustik (39,4 ~ 45,6) x 10 ⁵ , Janten jenis bahan logam kapadetan tinggi ieu impedansi akustik langkung ageung tibatan ngajantenkeun impedansi akustik tina bahan substrat, cacad sapertos ieu sareng wates bahan substrat tiasa dianggap wates "sesah". Pikeun retakan, bintik bodas, liang panyusutan, gelembung sareng inklusi non-logam, réfléktansi sareng transmittance na sadayana tiasa diitung sanaos impedansi akustikna anu béda, anu ngagambarkeun tingkat atenuasi amplitudo sinyal gema ultrasonik. Bédana impedansi akustik antara inklusi non-logam sareng jaringan matrik mangrupikeun anu pangleutikna, sareng transmitansi na tinggi. Kusabab kitu, atenuasi gema tina inklusi non-logam serius pisan, anu nunjukkeun yén amplitudo gelombang handapna alit atanapi bahkan teu aya gelombang handapeun nalika dideteksi. Gelombang bodas anu kagambar gelombangna kuat pisan, tapi kusabab éta muncul sacara kelompok, bentuk gelombangna jelas sareng kluster dina deteksi. Gelombang réfléksi cacad retakan kuat sareng tunggal, jelas pisan. Kusabab seueur citakan di sakitar cacad rongga nyusut sareng kasarna permukaanna, gelombang anu katingali bakal atenuasi ageung.


Waktos Post: Feb-02-2021